Integratieve kindertherapie

Een effectieve en kortdurende therapie met sessies waarin ik je kind begeleid en gesprekken waarin ik jullie als ouders coach:

  • Leer je op een andere manier kijken naar het gedrag van je kind en dat van jezelf
  • Heb je zelf invloed op de verandering
  • Krijg je tips en tools voor een blij kind (en blije ouders!)

Herken je dit?

Je kind heeft hoofdpijn of buikpijn of kan niet in slaap komen.
Bij de kleinste aanleiding ontploft hij en is het huis te klein. Hij trekt zich terug en je kunt hem niet bereiken. Hij gaat er niet op uit met vriendjes is vaak alleen. Wordt hij gepest? Op school krijg je te horen dat hij zich niet kan concentreren en als je hem ernaar vraagt, krijg je er niet uit wat het probleem is.

Meer informatie?

Zou je dit graag willen?

Hoe zou het voor je zijn als je een ontspannen kind hebt dat:

  • meer kan genieten
  • geen zenuwen heeft voor nieuwe situaties
  • meer dingen aandurft zonder hulp van zijn ouders
  • op een goede manier voor zichzelf kan opkomen
  • rust in zijn hoofd heeft en daardoor beter slaapt

En dit is het resultaat!

Je weet wanneer je kind even alleen wil zijn, omdat het een drukke dag heeft gehad en tot rust wil komen. Je hoeft je dan niet af te vragen of er iets aan de hand is. Je weet wat je kunt doen wanneer je kind zijn frustratie er in een boze bui uitgooit. Je hebt voldoende manieren die je in kunt zetten om je kind te helpen als het vastloopt. Je herkent je eigen gedrag en kunt hierin bijsturen. Dit alles zorgt ervoor dat er veel vaker rust is binnen je gezin.

Waarom samenwerken met mij?

Met mijn wortels in het onderwijs en mijn ervaring als kindertherapeut voeg ik het beste uit beide werelden samen. Met mijn kennis van de problemen waar jouw kind tegenaan kan lopen en mijn nieuwsgierigheid ga ik er samen met jou en je kind voor om het beste naar boven te halen. We kijken voorbij het probleem, want jouw kind is zoveel mooier en meer dan zijn gedrag!

Iedere sessie is anders, omdat ieder kind anders is. Het is hulp op maat. Dat maakt dit werk ook zo leuk!

Een belangrijk onderdeel van de begeleiding is het oudergesprek. Ouders laten zien dat ze in contact met hun kind graag anders zouden willen reageren. Meer uit rust dan vanuit emotie. De tips die ik geef zijn echte eyeopeners voor ouders en ze gaan er dan ook enthousiast mee aan de slag. Met als resultaat dat de relatie met hun kind positief verandert.

Hoe gaat het precies?

Na een korte telefonische kennismaking maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek is met beide ouders, zonder kinderen. In dit gesprek bespreken we de antwoorden die jullie hebben gegeven in het intakeformulier en geef ik jullie tips. Aan het eind van de intake plannen we 5 afspraken voor sessies voor jullie kind. Die sessies duren een uur en vinden plaats in mijn praktijkruimte in Gezondheidscentrum Hoonaartstaete in Hellevoetsluis. In de sessies begeleid ik jullie kind 1 op 1, jullie zijn daar niet bij. Na die 5 sessies maken we een afspraak voor een oudergesprek. Daarin bespreken we wat ik gezien heb tijdens de sessies (wat we bespreken overleg ik vooraf met jullie kind) en hoor ik graag over de veranderingen die jullie thuis hebben gezien.

Wat als mijn kind een diagnose heeft?

Je zit af en toe met je handen in het haar. Je kind heeft een diagnose en je hoopte dat het hem zou helpen om te krijgen wat hij nodig heeft. Alleen lijkt nu wel of dat label voor de omgeving het belangrijkste is aan je kind…

Wat ik vaak zie is dat er naar de diagnose wordt gekeken en dat een kind dus eigenlijk al 1-0 achterstaat. Ik help kinderen met of zonder diagnose, omdat ik kijk naar jouw kind en naar wat hij allemaal nog meer in zich heeft. De diagnose is een deel van je kind, maar er is nog zoveel meer. Jouw totale kind, daar gaat het mij om en daar ben ik nieuwsgierig naar!

Groei met je kind

Integratieve kindertherapie is geen ‘quick-fix’. Het vraagt tijd en inzet. Niet alleen van je kind, maar ook van jullie als ouders.

Tijdens het traject zie ik ons als een team dat bijdraagt aan de groei van je kind. Het beste resultaat wordt bereikt als ook ouders bereid zijn om op een andere manier naar gedrag te kijken.

Een traject duurt gemiddeld 7 tot 15 sessies. Dit is afhankelijk van verschillende factoren die ik graag met je bespreek tijdens onze kennismaking.

Jouw investering voor een sessie, intake- en oudergesprek bedraagt €85.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de sessies (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Neem contact op met je verzekeraar om te kijken of dit bij jullie het geval is.

Wat andere ouders zeggen over integratieve kindertherapie:

“…We begrijpen ons kind beter en weten wat we van elkaar mogen verwachten. Zonder Claudia waren wij niet waar wij nu staan. Zij heeft ons rust, inzicht en begrip voor elkaar gebracht.” Monique, moeder van Lars (12 jaar)

“…Onze zoon wordt niet meer boos als iets niet lukt en heeft meer vertrouwen in zichzelf gekregen. Voor ons als ouders heeft ze ook hulpbronnen aangereikt in de communicatie en ons eigen gedrag. Onze zoon heeft in een aantal sessies met Claudia dingen geleerd, waar hij z’n leven lang profijt van heeft…” Martine, moeder van Sep (5 jaar)

“…Mijn dochter ging wekelijks met heel veel plezier naar Claudia toe en ik zag haar met de week groeien. Ze ging langzaam weer steeds beter in haar vel zitten en kreeg grip op haar boosheid. Daarnaast ben ik haar ook beter gaan begrijpen. Ik zie weer een stralend meisje, die nog maar zelden last heeft van een “boze bui” en als het al voorkomt is het niet meer zo explosief…” Daniëlle, moeder van Floortje (10 jaar)

Meer informatie of aanmelden?