Ervaringen

Ervaringen met integratieve kindertherapie

“Wij zijn bij Claudia terecht gekomen, omdat onze zoon vastliep op school. Na een moeizaam jaar, waarin Benno’s zelfvertrouwen en motivatie tot het nulpunt was gezakt, en wij als ouders ook radeloos waren, zijn we op zoek gegaan naar hulp.

Wij hebben hele goede ervaringen met Claudia. Door de oudergesprekken werden we op de hoogte gehouden van het proces, en kregen we tips en tools om onze zoon te helpen.

We merkten dat Benno zijn zelfvertrouwen terugkreeg en zich blijer begon te voelen.”

Yvette
moeder van Benno (8 jaar)

“Voordat ik naar Claudia ging, voelde ik me niet fijn. Ik had het niet naar mijn zin op school en ik vond de juf niet fijn. Ik vond zelfstandig werken heel moeilijk, en ik vond het lastig om vrienden te maken.

Bij Claudia leerde ik wat ik kon doen als ik geplaagd werd of als kinderen onaardig tegen mij deden.

Claudia liet me zien waar ik goed in ben en hoe dat mij kan helpen. Hierdoor voelde ik me fijner op school en ging het werken beter.”

Benno
(8 jaar)

“Claudia heeft ons verder gebracht. Zij doet dit op een rustige en prettige manier. Luisteren, terugkoppelen en omzetten in taal en acties waar iedereen wat mee kan. We begrijpen ons kind beter en weten wat we van elkaar mogen verwachten.

Zonder Claudia waren wij niet waar wij nu staan. Zij heeft ons rust, inzicht en begrip voor elkaar gebracht.”

Monique
moeder van Lars (12 jaar)

“Mijn dochter had regelmatig last van “boze buien”. Dit gebeurde met name als dingen anders liepen dan wat zij haar hoofd had. Toen ik merkte dat zij deze buien niet alleen meer thuis had maar ook richting vriendinnetjes vond ik dat het tijd was om hier wat aan te gaan doen.

Ze was na zo’n bui elke keer zo verdrietig en voelde zich onbegrepen. Ikzelf was bang dat ze haar vriendinnetjes op deze manier af zou stoten, terwijl deze vriendschappen juist zo belangrijk voor haar zijn. Ik merkte haar worsteling maar wist niet goed hoe ik haar kon helpen.

Claudia heeft mijn dochter inzicht in haar emoties gegeven en met haar gekeken waar deze vandaan komen. Ze werd zich weer bewust van haar positieve eigenschappen en leerde dat ze best boos mag worden en voor zichzelf op mag komen, maar de boosheid van een 10 naar een 7 terug te brengen.

Daarnaast heeft Claudia mij ook tips gegeven over hoe ik het beste op bepaalde situaties kon reageren. Dit waren soms hele kleine tips maar ze maakten een heel groot verschil.

Mijn dochter ging wekelijks met heel veel plezier naar Claudia toe en ik zag haar met de week groeien. Ze ging langzaam weer steeds beter in haar vel zitten en kreeg grip op haar boosheid. Daarnaast ben ik haar ook beter gaan begrijpen. Ik zie weer een stralend meisje, die nog maar zelden last heeft van een “boze bui” en als het al voorkomt is het niet meer zo explosief.”

Daniëlle
moeder van Floortje (10 jaar)

“Onze oudste zoon van 8 had een jaar had eerder de mindfulness training gedaan bij Claudia, wat hem erg goed heeft gedaan. Hij slaapt nu beter en piekert minder door de ontspanningsoefeningen en een andere mindset. Met onze jongste zoon van 5 liepen we tegen andere uitdagingen aan. Hij legde de lat erg hoog voor zichzelf, was boos op zichzelf als iets niet gelijk lukte en had last van faalangst. Dit uitte zich in boosheid, onzekerheid en soms ook buikpijn. Omdat we goede ervaringen hadden met Claudia hebben we deze hulpvraag bij haar neergelegd. Claudia heeft een erg kindvriendelijke leeromgeving, met speelgoed, knuffels etc., wat erg vertrouwd voelt voor kinderen.

Onze zoon wordt niet meer boos als iets niet lukt en heeft meer vertrouwen in zichzelf gekregen. Voor ons als ouders heeft ze ook hulpbronnen aangereikt in de communicatie en ons eigen gedrag. Onze zoon heeft in een aantal sessies met Claudia dingen geleerd, waar hij z’n leven lang profijt van heeft.

Onze ervaring met Claudia is dat ze zeer deskundig is, vriendelijk, humor heeft en snel het vertrouwen weet te winnen, ook van kinderen die eerst sceptisch zijn. Onze zoon is echt opgebloeid, is nu een blijer kind, heeft geleerd om door te zetten en is niet meer zo boos als hij foutjes maakt. Hij gaat weer met plezier naar school en heeft minder last van buikpijn. Kortom, ik gun iedereen een “Claudia” en kan haar ten zeerste aanbevelen.”

Martine
moeder van Sep (5 jaar)

“Een voor onze dochter vervelende gebeurtenis met een hond was voor ons de aanleiding om hulp te zoeken. We konden snel terecht voor een intakegesprek. Dit gesprek gaf ons een goed gevoel bij het idee om onze dochter te laten begeleiden door Claudia.

In eerste instantie vond ze het spannend, maar ze was al snel op haar gemak en graag naar Claudia toe. Ze werd op een speelse manier begeleid. Na de behandeling kijkt onze dochter heel anders tegen honden aan.

Ze is ontspannen als ze ze ziet en ontloopt ze zeker niet meer. Claudia heeft haar tips gegeven waardoor ze nu goed om kan gaan met honden. We hebben een eindgesprek gehad wat ook erg leerzaam en prettig was voor ons. We bevelen Claudia zeker aan voor je kind!”

Janneke
moeder van Guusje (8 jaar)

Ervaring met mindfulness training
‘Stilzitten als een kikker’

“Onze zoon Steven had iedere dag buikpijn en hoofdpijn op school. Ondanks dat het heel goed ging, maakte hij zich druk. Vooral als iets op tijd moest (een toets, op tijd op school komen) raakte hij van slag. Er was dan veel onrust in zijn hoofd. Dat begon vaak al in de ochtend, omdat hij dan op tijd moest komen.

Steven voelde zich erg op zijn gemak bij Claudia. Hij voelde zich begrepen.

Steven vond de lessen ook echt leuk en vond het fijn dat hij uitleg kreeg over het hoe en waarom van een oefening. Zo vond hij het armbandje dat hij kreeg bij één van de lessen, om zich bewust te worden van negatieve gedachten, heel fijn omdat hij er hierdoor veel beter op lette.

Doordat Steven de training heeft gedaan is er minder discussie en wij kunnen we ook verwijzen naar een bepaald thema als we dit gedrag bij hem herkennen. Steven denkt na over wat de kikker zou doen en vraagt zich af of het druk in zijn hoofd is of dat het echt druk is.”

Jolanda
moeder van Steven, (9 jaar)

Neem vrijblijvend contact op

Ik help je graag verder