Ervaringen

Ervaringen met integratieve kindertherapie

“Wij zijn bij Claudia terecht gekomen, omdat onze zoon vastliep op school. Na een moeizaam jaar, waarin Benno’s zelfvertrouwen en motivatie tot het nulpunt was gezakt, en wij als ouders ook radeloos waren, zijn we op zoek gegaan naar hulp.

Wij hebben hele goede ervaringen met Claudia. Door de oudergesprekken werden we op de hoogte gehouden van het proces, en kregen we tips en tools om onze zoon te helpen.

We merkten dat Benno zijn zelfvertrouwen terugkreeg en zich blijer begon te voelen.”

Yvette
moeder van Benno (8 jaar)

“Voordat ik naar Claudia ging, voelde ik me niet fijn. Ik had het niet naar mijn zin op school en ik vond de juf niet fijn. Ik vond zelfstandig werken heel moeilijk, en ik vond het lastig om vrienden te maken.

Bij Claudia leerde ik wat ik kon doen als ik geplaagd werd of als kinderen onaardig tegen mij deden.

Claudia liet me zien waar ik goed in ben en hoe dat mij kan helpen. Hierdoor voelde ik me fijner op school en ging het werken beter.”

Benno
(8 jaar)

“Claudia heeft ons verder gebracht. Zij doet dit op een rustige en prettige manier. Luisteren, terugkoppelen en omzetten in taal en acties waar iedereen wat mee kan. We begrijpen ons kind beter en weten wat we van elkaar mogen verwachten.

Zonder Claudia waren wij niet waar wij nu staan. Zij heeft ons rust, inzicht en begrip voor elkaar gebracht.”

Monique
moeder van Lars (12 jaar)

“Mijn dochter had regelmatig last van “boze buien”. Dit gebeurde met name als dingen anders liepen dan wat zij haar hoofd had. Toen ik merkte dat zij deze buien niet alleen meer thuis had maar ook richting vriendinnetjes vond ik dat het tijd was om hier wat aan te gaan doen.

Ze was na zo’n bui elke keer zo verdrietig en voelde zich onbegrepen. Ikzelf was bang dat ze haar vriendinnetjes op deze manier af zou stoten, terwijl deze vriendschappen juist zo belangrijk voor haar zijn. Ik merkte haar worsteling maar wist niet goed hoe ik haar kon helpen.

Claudia heeft mijn dochter inzicht in haar emoties gegeven en met haar gekeken waar deze vandaan komen. Ze werd zich weer bewust van haar positieve eigenschappen en leerde dat ze best boos mag worden en voor zichzelf op mag komen, maar de boosheid van een 10 naar een 7 terug te brengen.

Daarnaast heeft Claudia mij ook tips gegeven over hoe ik het beste op bepaalde situaties kon reageren. Dit waren soms hele kleine tips maar ze maakten een heel groot verschil.

Mijn dochter ging wekelijks met heel veel plezier naar Claudia toe en ik zag haar met de week groeien. Ze ging langzaam weer steeds beter in haar vel zitten en kreeg grip op haar boosheid. Daarnaast ben ik haar ook beter gaan begrijpen. Ik zie weer een stralend meisje, die nog maar zelden last heeft van een “boze bui” en als het al voorkomt is het niet meer zo explosief.”

Daniëlle
moeder van Floortje (10 jaar)

“Onze oudste zoon van 8 had een jaar had eerder de mindfulness training gedaan bij Claudia, wat hem erg goed heeft gedaan. Hij slaapt nu beter en piekert minder door de ontspanningsoefeningen en een andere mindset. Met onze jongste zoon van 5 liepen we tegen andere uitdagingen aan. Hij legde de lat erg hoog voor zichzelf, was boos op zichzelf als iets niet gelijk lukte en had last van faalangst. Dit uitte zich in boosheid, onzekerheid en soms ook buikpijn. Omdat we goede ervaringen hadden met Claudia hebben we deze hulpvraag bij haar neergelegd. Claudia heeft een erg kindvriendelijke leeromgeving, met speelgoed, knuffels etc., wat erg vertrouwd voelt voor kinderen.

Onze zoon wordt niet meer boos als iets niet lukt en heeft meer vertrouwen in zichzelf gekregen. Voor ons als ouders heeft ze ook hulpbronnen aangereikt in de communicatie en ons eigen gedrag. Onze zoon heeft in een aantal sessies met Claudia dingen geleerd, waar hij z’n leven lang profijt van heeft.

Onze ervaring met Claudia is dat ze zeer deskundig is, vriendelijk, humor heeft en snel het vertrouwen weet te winnen, ook van kinderen die eerst sceptisch zijn. Onze zoon is echt opgebloeid, is nu een blijer kind, heeft geleerd om door te zetten en is niet meer zo boos als hij foutjes maakt. Hij gaat weer met plezier naar school en heeft minder last van buikpijn. Kortom, ik gun iedereen een “Claudia” en kan haar ten zeerste aanbevelen.”

Martine
moeder van Sep (5 jaar)

“Een voor onze dochter vervelende gebeurtenis met een hond was voor ons de aanleiding om hulp te zoeken. We konden snel terecht voor een intakegesprek. Dit gesprek gaf ons een goed gevoel bij het idee om onze dochter te laten begeleiden door Claudia.

In eerste instantie vond ze het spannend, maar ze was al snel op haar gemak en graag naar Claudia toe. Ze werd op een speelse manier begeleid. Na de behandeling kijkt onze dochter heel anders tegen honden aan.

Ze is ontspannen als ze ze ziet en ontloopt ze zeker niet meer. Claudia heeft haar tips gegeven waardoor ze nu goed om kan gaan met honden. We hebben een eindgesprek gehad wat ook erg leerzaam en prettig was voor ons. We bevelen Claudia zeker aan voor je kind!”

Janneke
moeder van Guusje (8 jaar)

“Als gezin hebben wij een moeilijke periode achter de rug door ons stil geboren zoontje en broertje. Dit heeft veel met Alisha gedaan. Van een vrolijk, levenslustig kind werd ze een angstig, zeer gevoelig kind. Na een gebeurtenis op school besloot ik om hulp te zoeken. Alisha worstelde veel met zichzelf en het lukte me door mijn eigen rouwproces niet om haar te helpen.

Mijn dochter had professionele hulp nodig en via Google kwam ik bij Claudia terecht.

Claudia is een open persoon, een persoon waarmee je wilt praten. Dat gevoel had Alisha ook en zij ging dan ook elke week met veel plezier naar haar toe. Claudia is voor kinderen ook heel betrouwbaar, want alles wat onze dochter aan haar vertelde, bleef ook bij haar. Als ouders hadden wij tussendoor gesprekken en daarbij kregen wij tips over hoe wij konden reageren als Alisha zich angstig voelde.

Alisha heeft na het traject haar zelfvertrouwen terug, haar vrolijke, levenslustige ik. Ik kreeg mijn meisje weer terug dankzij Claudia.”

Sabita
moeder van Alisha (10 jaar)

“Onze dochter is na op de basisschool 4 jaar lang enorm gepest te zijn niet meer zichzelf geweest. Nu in de derde klas van het voortgezet onderwijs liep ze helemaal vast. Ze wist niet hoe ze zich moest gedragen in een groep en was elke dag bang voor de herhaling van vroeger. Kortom een verdrietig, onzeker en ongelukkig kind. Dit kon voor ons niet langer en we hadden hulp nodig.
Na wat zoeken op internet kwamen we bij Claudia uit en wat zijn wij blij dat we deze stap hebben genomen. Onze dochter vond het heel fijn dat Claudia geen oordeel had over alles wat ze vertelde en dat ze haar serieus nam. Dat gaf haar heel veel vertrouwen. Door dit vertrouwen heeft ze zich open durven stellen en heel hard gewerkt aan verandering.
Onze dochter zit nu weer lekker in haar vel, heeft een leuke vrienden groep en nog belangrijker, ze kan zichzelf weer zijn!
Daar zijn we Claudia zeer dankbaar voor en wij raden Claudia zeker aan als therapeute.”

Wilma
moeder van Ezra (14 jaar)

Ervaringen met mindfulness training
‘Stilzitten als een kikker’

“Onze zoon Steven had iedere dag buikpijn en hoofdpijn op school. Ondanks dat het heel goed ging, maakte hij zich druk. Vooral als iets op tijd moest (een toets, op tijd op school komen) raakte hij van slag. Er was dan veel onrust in zijn hoofd. Dat begon vaak al in de ochtend, omdat hij dan op tijd moest komen.

Steven voelde zich erg op zijn gemak bij Claudia. Hij voelde zich begrepen.

Steven vond de lessen ook echt leuk en vond het fijn dat hij uitleg kreeg over het hoe en waarom van een oefening. Zo vond hij het armbandje dat hij kreeg bij één van de lessen, om zich bewust te worden van negatieve gedachten, heel fijn omdat hij er hierdoor veel beter op lette.

Doordat Steven de training heeft gedaan is er minder discussie en wij kunnen we ook verwijzen naar een bepaald thema als we dit gedrag bij hem herkennen. Steven denkt na over wat de kikker zou doen en vraagt zich af of het druk in zijn hoofd is of dat het echt druk is.”

Jolanda
moeder van Steven (9 jaar)

“Ik merkte dat mijn zoon steeds sneller overprikkeld raakte en zocht een manier om hem te leren om te gaan met al deze prikkels. Claudia heeft mijn zoon erg goed begeleid. Mijn zoon vond de lessen elke keer heel leuk.

Ook voor mij als ouder zijn er veel dingen geweest die mij anders hebben leren omgaan met de prikkels van mijn zoon en ook die van mezelf.

De informatie van Claudia is steeds heel duidelijk, zowel voorafgaand aan de training als na elke les.”

Evelyne
moeder van Max (8 jaar)

“Mijn dochter had steeds meer moeite met in slaap komen, omdat er teveel gedachten in haar hoofd rond gingen. Omdat ze zelf aangaf dat ze er veel last van had, ook wel eens overdag, hebben we afgesproken om te zoeken naar hoe we haar konden helpen.

Door een folder die we van school hadden gekregen, kwam ik bij de mindfulness training van Claudia Rooimans uit.

Ik ben met mijn dochter langs geweest voor een kennismaking en dit gesprek is goed bevallen. Mijn dochter moet zich echt vertrouwd voelen met iemand voor ze aan zoiets kan meedoen, dus voor ons was het heel fijn dat het zo was opgezet.

Mijn dochter heeft door de sessies handvaten gekregen om beter met haar gedachten om te gaan. Daarnaast vond ze het ook prettig om tijdens de sessies de gesprekken te hebben met Claudia. Kortom, voor ons was dit een goede en fijne aanpak!”

Marijke
moeder van Anne (10 jaar)

“Roos had veel last van buikpijn en hoofdpijn, waardoor ik haar uit school op moest halen. Deze klachten kwamen voort uit onzekerheid en het krijgen van de prikkels om haar heen in een volle klas. Haar juf vond Roos ook impulsief en vond het opvallend dat ze alles de hele tijd in de gaten hield en gevoelig was hoe anderen naar haar keken.

Bij Claudia heeft Roos geleerd dat je bepaalde gevoelens mag voelen en dat dit ok is. Ook leerde zij verschillende mindfulness oefeningen te volgen waardoor zij rustiger werd in haar hoofd en de prikkels om haar heen minder binnenkwamen. Ze heeft geleerd bewust te worden van de dingen die in haarzelf gebeuren, of hoe ze reageert. Nog niet eens met de stempel goed of fout, maar dat het er is.

Het feit dat ik thuis mee kon lezen in het boekje ‘Stilzitten als een kikker’ wist ik waar mijn dochter mee bezig was geweest en kon ik haar thuis ook begeleiden. Roos vond het fijn om naar Claudia toe te gaan en vond het jammer dat de lessen klaar waren. Voor het slapen gaan vindt ze het nog steeds fijn de mindfulness oefeningen te doen.

Roos is rustiger geworden en is zelfverzekerder. Ook is zij zich meer bewust van wat zij voelt. Ik heb haar niet meer uit school hoeven op te halen. Haar impulsiviteit blijft een aandachtspunt, maar dit maakt haar ook weer een heel enthousiast kind.”

Fleur
moeder van Roos (9 jaar)

Ervaringen met mindfulness training voor jongeren

“Onze zoon heeft faalangst en is daarbij ook nog ontzettend perfectionistisch. Dit maakte afgelopen december dat hij vast liep met zichzelf  en het overzicht kwijt was. Hij sliep slecht door piekeren en was veel aan het huilen. Hij gaf aan een stem in zijn hoofd te horen die zei: ‘Je kan het niet.’

We hebben toen voor hem een afspraak gemaakt bij Claudia voor een mindfulness training.

In de periode dat Max de training volgde,  zagen we hem per week beter in zijn vel zitten en steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Samen ontspanningsoefeningen doen was ook nog eens heel leerzaam.

Nu de mindfulness is afgerond hebben wij een andere Max terug gekregen. Een jongen die altijd aan zich zelf twijfelde en weinig vertrouwen had in zichzelf is nu een jongen geworden die goed slaapt, geen huilbuien meer heeft en ook zijn zelfvertrouwen is veel beter geworden. Hij kan nu ook tegen zichzelf zeggen: ‘Ik heb het goed geleerd, klaar!’

Claudia heeft onze zoon het inzicht gegeven om door ontspanningsoefeningen en een andere mindset weer positief te kunnen denken.

Wij zijn dan ook heel blij dat wij gekozen hebben voor Claudia en zullen haar dan ook zeker aanbevelen.”

Amber
moeder van Max (13 jaar)

“Ik ben me bewuster van mijn omgeving en de geluiden en kan ervoor kiezen of ik er wel of niet op reageer.”

Iris
(17 jaar)

“Ik heb meer rust in mijn hoofd en ben me bewuster van mijn omgeving.”

Wendy
(17 jaar)

“Ik ben me bewuster geworden van de dagelijkse dingen die normaal aan me voorbij gaan.”

Quinty
(18 jaar)

Neem vrijblijvend contact op

Ik help je graag verder