Ervaringen

Ervaringen met integratieve kindertherapie

“Wij zijn bij Claudia terecht gekomen, omdat onze zoon vastliep op school. Na een moeizaam jaar, waarin Benno’s zelfvertrouwen en motivatie tot het nulpunt was gezakt, en wij als ouders ook radeloos waren, zijn we op zoek gegaan naar hulp.

Wij hebben hele goede ervaringen met Claudia. Door de oudergesprekken werden we op de hoogte gehouden van het proces, en kregen we tips en tools om onze zoon te helpen.

We merkten dat Benno zijn zelfvertrouwen terugkreeg en zich blijer begon te voelen.”

Yvette
moeder van Benno (8 jaar)

“Voordat ik naar Claudia ging, voelde ik me niet fijn. Ik had het niet naar mijn zin op school en ik vond de juf niet fijn. Ik vond zelfstandig werken heel moeilijk, en ik vond het lastig om vrienden te maken.

Bij Claudia leerde ik wat ik kon doen als ik geplaagd werd of als kinderen onaardig tegen mij deden.

Claudia liet me zien waar ik goed in ben en hoe dat mij kan helpen. Hierdoor voelde ik me fijner op school en ging het werken beter.”

Benno
(8 jaar)

“Claudia heeft ons verder gebracht. Zij doet dit op een rustige en prettige manier. Luisteren, terugkoppelen en omzetten in taal en acties waar iedereen wat mee kan. We begrijpen ons kind beter en weten wat we van elkaar mogen verwachten.

Zonder Claudia waren wij niet waar wij nu staan. Zij heeft ons rust, inzicht en begrip voor elkaar gebracht.”

Monique
moeder van Lars (12 jaar)

Ervaring met mindfulness training
‘Stilzitten als een kikker’

“Onze zoon Steven had iedere dag buikpijn en hoofdpijn op school. Ondanks dat het heel goed ging, maakte hij zich druk. Vooral als iets op tijd moest (een toets, op tijd op school komen) raakte hij van slag. Er was dan veel onrust in zijn hoofd. Dat begon vaak al in de ochtend, omdat hij dan op tijd moest komen.

Steven voelde zich erg op zijn gemak bij Claudia. Hij voelde zich begrepen.

Steven vond de lessen ook echt leuk en vond het fijn dat hij uitleg kreeg over het hoe en waarom van een oefening. Zo vond hij het armbandje dat hij kreeg bij één van de lessen, om zich bewust te worden van negatieve gedachten, heel fijn omdat hij er hierdoor veel beter op lette.

Doordat Steven de training heeft gedaan is er minder discussie en wij kunnen we ook verwijzen naar een bepaald thema als we dit gedrag bij hem herkennen. Steven denkt na over wat de kikker zou doen en vraagt zich af of het druk in zijn hoofd is of dat het echt druk is.”

Jolanda
moeder van Steven, (9 jaar)

Neem vrijblijvend contact op

Ik help je graag verder