Voor jongeren

Als jongere heb je een druk leven. School, huiswerk, afspreken met vrienden, hobby’s en sport en daarnaast zijn er ook nog dingen waar je over piekert. Dit kan ervoor zorgen dat je een hoofd vol gedachten hebt die je af en toe wel uit zou willen zetten. Dan kan de training ‘Stevig staan bij stress’ helpen. Deze training helpt niet om de golven in je leven weg te nemen, maar om je te leren surfen. Met andere woorden: het helpt je om je niet meer te laten overspoelen door alles wat er op je afkomt. In plaats daarvan leer je hoe je hierop kan ‘meedeinen’.

Hoe fijn zou het zijn om:

  • meer rust te hebben in je hoofd én in je lijf.
  • minder last te hebben van negatieve gedachtes en het eerder door te hebben als je dreigt te gaan piekeren.
  • meer ontspanning en rust te hebben en daardoor beter te slapen.
  • te leren om gevoelens te herkennen.
  • minder snel te oordelen. Als iets een keer niet goed gaat, is dat geen ramp.

Hierdoor kan je beter met stress omgaan en krijg je meer zelfvertrouwen en plezier in de dingen die je doet en meemaakt.

Meer informatie?

Herken je dit bij jezelf:

  • je hebt niet veel zelfvertrouwen bent liever op jezelf dan dat je met anderen omgaat
  • je hebt strijd met je ouders
  • je wordt om de kleinste dingen boos
  • je voelt je verdrietig
  • je ligt ’s avonds wakker, omdat er van alles is dat je bezig houdt

Na de training zul je merken dat je meer rust hebt in je hoofd, je zelfvertrouwen vergroot is en je je gevoelens hebt leren kennen als iets dat bij je hoort en je je er niet meer door laat meeslepen.

Het effect van deze training

Je maakt je minder zorgen, omdat je weet wat je kan doen als er onrust is. Het vergroot je zelfvertrouwen waardoor je makkelijker en bewuster keuzes voor jezelf kunt maken.

Waarom samenwerken met mij?

Als integratief kindertherapeut help ik kinderen en jongeren om een gevoel waar ze eigenlijk vanaf willen te zien als iets dat bij hen hoort. Ook als ze daar niet zo blij mee zijn, omdat ze erdoor in de problemen komen (ruzie met ouders, uit de les gestuurd worden, e.d.)

Ik combineer dit graag met aandachttraining (waar ‘Stevig staan bij stress’ op gebaseerd is), omdat het voelen van gevoelens ook daar een doel is. Ik zie na de training dat jongeren makkelijker hun weg vinden in alledaagse situaties zoals sociale contacten en vaardigheden die met school te maken hebben (als plannen, huiswerk maken e.d.)

Door mijn opleiding als mindfulnesstrainer voor kinderen en jongeren en mijn kennis van het puberbrein bied ik deze training aan op een manier waardoor jij er het beste uit haalt voor zichzelf.

Hoe gaat het precies?

Bij het aanmelden maken we een afspraak voor een intakegesprek van een half uur. Dit gesprek is met jou en één van de ouders. (Vanaf 16 jaar is het gesprek alleen met jou.) Door het intakegesprek weet ik wat er speelt en kan ik daarop inspelen tijdens de training.

Downloads van de oefeningen en een werkboek zijn onderdeel van de training.

In het werkboek worden de thema’s uit de lessen behandeld. Het is een training dus dat betekent dat hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt en hoe meer effect het heeft.

De training wordt gegeven voor jongeren van 12 tot 19 jaar. Jaarlijks start in oktober een training voor jongeren van 12 tot 14 jaar en in januari voor jongeren van 14 tot 19 jaar. De training bevat 10 lessen van 1,5 uur. Het voordeel van het volgen van de training in een groep is, dat je ook ervaringen van anderen hoort. Dit helpt om je niet alleen te voelen met alles wat je bezig houdt.

Januari 2024 start een nieuwe training voor jongeren van 14 tot 19 jaar.  De dagen en tijden volgen binnenkort.  Locatie: de Oude Woelhoek, Achterdorp 9 in Nieuwenhoorn.

Praktische zaken

In oktober start de training voor jongeren van 12 tot 14 jaar. Eind januari start die voor jongeren van 14 tot 19 jaar. Deze training wordt in een groep van minimaal 3 jongeren gegeven. De investering is €215

Wanneer de training individueel gevolgd wordt, is de investering €625.

Deze training is ook aan te vragen door middelbare scholen. De lessen worden dan in groepjes van 6 tot 8 leerlingen gegeven op de eigen school. De prijs hiervan is op aanvraag.

Meer informatie of aanmelden?