Over Claudia

Claudia Rooimans

Integratief kindertherapeut

Een aantal jaar geleden, toen ik nog leerkracht was, merkte ik dat sommige kinderen vastliepen met de leerstof. Als ik daar met hen over in gesprek ging, bleek vaak dat de leerstof het probleem niet was, maar dat er iets anders speelde: ouders die veel ruzie maakten, gepest worden, een ziek familielid. Het gaf mij een gevoel van frustratie: met de leerstof moest ik doelstellingen halen en sommige van mijn leerlingen vroegen om iets anders. Ik wilde deze kinderen daar graag bij helpen, maar wist toen nog niet hoe. Door de opleiding Integratief kindertherapeut te volgen heb ik nu de kennis en de middelen om dit wel te kunnen doen.

Wat ik zie gebeuren bij het zoeken naar hulp is dat dit veel tijd kost: er moet eerst een verwijzing komen en dan duurt het nog een paar weken voor de afspraak wordt gemaakt voor een eerste gesprek. Daarnaast wordt er vaak alleen naar het probleem gekeken in plaats van naar je kind. Ik hoor regelmatig van ouders dat ze ‘in de molen terecht zijn gekomen’. In mijn praktijk werk ik kort en intensief met je kind en met jullie als ouders en dit kan leiden tot mooie resultaten waardoor jullie als gezin weer verder kunnen.

Ik werk zelfstandig, je hebt geen verwijzing nodig en het duurt dus ook niet lang voor je de hulp krijgt die je nodig hebt.

Neem vrijblijvend contact op

Ik help je graag verder